Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


woensdag 10 april 2013

Ufo update dag, deel 4 hexagontas

Eigenlijk had ik hem vandaag af willen hebben, maar er kwam weer van alles tussen. Want ik wil met iets nieuws gaan beginnen. Rechts hiervan staat al wat ik bedoel; de bloghop "Say it with Flowers" van ! Sew we quilt. Eind mei zal ik dus iets met bloemen moeten laten zien. Ideeën zat, maar de uitwerking moet ook natuurlijk. ;)

Maar eerst dus de hexagontas deel 4. De bovenrand en de koffersluiting.

Hier kun je goed zien hoe ik de rand bovenaan gemaakt heb. De binnenkant met tussenvulling heb ik korter gesneden, zodat ik de mooie kant dubbel naar binnen kon slaan en vastnaaien. Kan ook met de hand, maar ik had haast. ;)Wat ik vergeten ben te fotograferen, is het stukje dat ik verstevigd heb voor de sluiting. Want ook al was ik het niet van plan, deze tas vroeg gewoon om een sluiting. :)


Dit zijn de onderdelen voor een zogenaamde koffersluiting. Heel eenvoudig aan te brengen. Je meet de plaats af waar je de sluiting wilt hebben (waar de dus versteviging onder zit ).
Dan neem je het kleine U-vormige dingetje en duwt dat aan de voorkant door het bovengedeelte van de bovensluiting.
De speld is het midden, de twee potloodstreepjes zijn precies daar gemaakt waar het pennetje door de sluiting heen komen. 
De gaatjes maak ik met een tornmesje. Om te zorgen dat ik de gaten niet te groot maak, heb ik er een speld dwars ingestoken. Tot zover en niet verder!


Hier zie je net de puntjes door de gaatjes komen. Sla deze puntjes met een hamer naar buiten om.


Daarna een lapje over dit gedeelte vastzetten met de hand. Ik heb er ook een stukje extra versteviging tussen gedaan.

Daarna het andere gedeelte van de koffersluiting aan de buitenkant precies daar plaatsen waar hij onder het andere deel zal vallen.
weer twee gaatjes maken op de gemarkeerde plaatsen.

Het ovale plaatje aan de binnenkant vastzetten door ook hier de metalen puntjes naar buiten te meppen met een hamer.Dat ziet er dan zo uit.

Met wat vulling en wat bijpassende stof heb ik dat ook weggewerkt.Dit is hoe het er ongeveer uitziet. Ongeveer, want dit was alleen om te kijken hoe het leek. De nette foto's komen dus binnenkort. Maar zo kun je al goed zien hoe het wordt.
Nog even een bodem erin maken voor de stevigheid en natuurlijk een schouderband eraan naaien. Moet deze week makkelijk lukken. Dan het voetenbankje afmaken en dan mag ik van mezelf beginnen aan iets bloemigs. ;)

5 opmerkingen:

Corina zei

Leuk om te zien hoe je het doet, Gina! Ik ben benieuwd wat jij voor bloemigs gaat maken...

Rita Janssen zei

Supermooie tas geworden Gina! Je mag er best trots op zijn, zowel binnen als buiten even mooi en die sluiting kende ik nog niet, heel knap uitgelegd van je, bedankt :)
Dat je iets nieuws wil maken begrijp ik volkomen, ook ik doe dat regelmatig en heb er heel veel last van af en toe, zoveel ideeën en uitdagingen!
Maar ik zou je beter wat volgen en ook meedoen aan WOW-projecten :(
Groetjes, rita.

ria vogelzang zei

Oh Gina, wat weer prachtig!!!!
En uitdagingen.... o ja, veel te veel.....
Liefs, Ria

baukje zei

Knap en mooi weer hoor. IK ken je niet persoonlijk maar ik hoor het je zeggen: even nog dit afmaken en even nog dat eraan doen. We lijken toch allemaal wel een beetje op elkaar

Anoniem zei

Dat vind ik altijd het engste van het hele project, zo'n soort sluiting waar je met een hamer te werk moet gaan. Het is je goed gelukt.

Een reactie posten