Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


donderdag 17 januari 2013

Eindeloze col

Toevallig zag ik deze infinity cowl, oftewel eindeloze col,  My Favourite Things, op Ravelry en meteen was ik enthousiast. Ik zocht nog een leuk project voor mijn restjes sokkengaren en dit is het dus geworden. Maar dan wel mijn eigen versie natuurlijk. ;)


Bij het origineel is het een tube van 72 steken. Dat werd mij veel te smalletjes en heb er 116 steken van gemaakt. Waarom? Omdat het bij dat aantal lekker rondbreien was. Misschien was 120 steken beter geweest i.v.m. de motiefjes, maar daar is het nu te laat voor. ;)
Eerst zomaar een motiefje ingebreid, daarna wat erwtjes, dan bloemetjes, ja het is leuk! Niet alleen leuk, het is verslavend!!
Zoals beloofd, laat ik mijn patroontjes ook zien. Ondertussen heb ik bedacht dat het misschien ook leuk zou zijn om er allerlei steken in te verwerken. Dus niet alleen Fair Isle en Intarsia, maar ook allerlei bobbelsteken. Ik zal jullie zo'n beetje maandelijks op de hoogte houden.
De bloemetjes gingen gesmeerd. Op naar de volgende randen! Ik heb nog heel wat randen te gaan voordat mijn restjes op zijn en voordat ik dit begin aan het eindstuk kan mazen. :)

6 opmerkingen:

Corina zei

Wat een superleuk project toch Gina, en inderdaad ideaal voor restjes. Veel plezier ermee!

baukje zei

Ik heb net even op Ravelry gekeken. Ik duik eens in mijn restjesbak, eerst even wat brei/haakwerkjes afmaken en dan..... IK vind inbreien zo leuk en ik heb al zoveel leuke motiefjes gezien. Twee jaar geleden heb ik een vest gebreid met motieven ingebreid uit een oud handwerkboek en mooi dat het is geworden. Op Ravelry is mijn username Thomas, dat vest staat bij mijn projecten. Sinds ik een blog heb heb ik niets meer geplaatst, kijk nog wel regelmatig.
Groet van Baukje

Christina zei

Dat inbreien vind ik ook zo leuk. Ben nu begonnen met het eerste van 2 meisjestruitjes. Dat is het nadeel bij een tweeling he. alles moet dubbel gemaakt worden,

Pauline zei

Wat een verrukkelijk project!

Rita Janssen zei

Hele mooie leuke col Gini! Met hele mooie kleurtjes maar ook leuke patroontjes, ga ik in mijn achterhoofd houden om zeker ook eens te maken.
Mijn schoondochters zien dit vast en zeker zitten....
Groetjes, rita.

HaakZaken zei

Erg mooi, ook de kleuren! Groetjes, Hannie

Een reactie posten