Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


vrijdag 11 januari 2013

Ufo en uitje


Omdat dit alweer een ufo-jaar voor mij is, stel ik hier mijn eerste ufo voor waar ik aan gewerkt heb. Nee, deze stond niet in het rijtje. Dit is echt eentje die ik nooit meetel. Het is zo niet mijn smaak!
Maar het wordt wel een 2013-affo, daar zorg ik voor. :)

Als eerste begon ik wat te spelen met de bloemen die erbij zaten, er een vorm van te maken. Het uitgangspunt is nu al om geen quilt te maken, maar iets anders, zodat dit werk tenminste niet verspild is.


Misschien in ruitvorm? Dat lukt precies. Maar dan heb je een ruitvormig lapje, nee dat wordt hem niet.Als ik het nu in een soort rechthoek kan plaatsen? Dan zou ik er een tasje van kunnen maken (goh, het zal ook niet waar zijn).Dan moet het op deze manier. Zo kunnen de bloemen helemaal rond. Met een bodem erbij en een rand aan de bovenkant, moet dit toch een tasje kunnen worden. Nuttig, handig en een affo die best te halen valt in 2013.


Dus ben ik begonnen met de ouderwetse Engelse manier van patchwork met kartonnetjes. Ergens toch ook wel weer leuk om te doen.
Met de foto van hoe ver ik nu ben, voor de ufo-updatedag (jaja, weer te laat). Hier zie je ook de foto liggen die ik van mijn plan op de designwall heb gemaakt. Handig, zo'n handleiding. :)

Dit kan ik ook mooi in de auto doen. Zondag gaan we namelijk een ritje Friesland doen. Bij Pauline las ik namelijk over een Handwerkmarkt in Burgum a.s. zondag van 11.00 tot 17.00 uur en dat lijkt me een perfect uitje voor de zondag! :)

4 opmerkingen:

Klaske zei

Ziet er fleurig uit Gina!! Misschien kom ik je zondag wel tegen, ik ga met mijn moeder en oma...Fijn weekend

Pauline zei

Wat een heerlijk project! Ik zie je zondag, gezellig!

Rita Janssen zei

je ufo komt goed Gini! Ik vind hexagoontjes heel mooi en ook de projectjes die ermee gemaakt worden, maar heb het zelf nog nooit gedaan :) misschien ooit eens??? wie weet....
Geniet zondag van je uitje.
Groetjes, rita.

Anoniem zei

Dat komt vast wel goed met dat blommige tasje.
Veel plezier op de handwerkmarkt.

Een reactie posten