Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zondag 13 januari 2013

Kiehool Burgum


Dit lijkt wel een buitenlandse taal en dat is het eigenlijk ook. Dit is buurtcentrum Kiehool in Burgum. De plaats waar de Winter Handwerkmarkt gehouden werd vandaag, zondag 13 januari 2013. Buiten was het koud, maar binnen...

Gezellig, lekker warm en druk.
Meteen bij binnenkomst zaten daar al heel wat mensen hartjes te vilten. Spelen met zeep en water en ook nog een leuk resultaat om mee naar huis te nemen.
Dit is Marja van het Quiltkabinet. Zij liet even dit prachtige quiltje zien. Klein maar fijn en o zo mooi geappliceerd en gequilt. Ik ben de naam van de maakster vergeten, jammer.
Ook hing er een quiltje waar een pakketje van te koop was. Wat een dotje! Maar omdat ik nog steeds ufo's heb om af te maken, toch maar niet gedaan. Maar heel moeilijk, anders had ik dit gekocht!


Ook beneden stond Weefatelier Annie met héle mooie garens. Ik heb het eerst kunnen weerstaan, maar ben later toch gevallen voor het rode garen dat ik al zo lang zocht.


Twee prachtige knotten van 100 gram, perfect voor een shawl voor mij. Met een 50 grams knotje in een heel diep paars. Dat heeft een speciaal doel, maar voorlopig begin ik daar nog niet mee.


Boven zag ik nog meer moois. Spinnen op een spinnewiel, met een spintol, kantklossenen iets van heel lang geleden voor mij, frivolité! De letter G was jammer genoeg al weg, anders had ik die gekocht. Mooi en voor maar 1,50 heb je een heel mooi stukje handwerk. Dit is mevr. S. van der Veen-van Dijk en die kan er wat van!
Ook de Handwerkboetiek stond er met heel veel spulletjes. Druk, druk, druk daar. Maar ook voor borduren heb ik voorlopig genoeg voorraad. Dus alleen maar goeiendag gezegd. :)


Daarna tussen allerlei mooie vilt creaties zoals deze vlaggetjes en heel veel prachtige schilderijen en wandkleden, zijn we weer naar buiten gegaan.


Dit was een heel leuk uitje, erg gezelig, veel bekenden gezien, ook nog van de Midwinterwol in Winschoten.
Dankjewel Christianne en Ym voor het organiseren en Pauline voor het onder mijn aandacht brengen. :)


Daarna weer door het besneeuwde landschap, lekker handwerkend naar huis. Volgend jaar weer??
5 opmerkingen:

Klaske zei

Het was erg leuk, voor herhaling vatbaar, maar wat was het druk hé?!

Unknown zei

Had was reuze gezellig en goed verzorgt.Volgend jaar weer eerst in febr Zwolle

Anoniem zei

Goed dat je toch de rode wol hebt gekocht. Winkelen thuis is leuk, maar soms ontbreekt er toch iets. Veel plezier ermee.
Hier nog geen sneeuw te bekennen.

Jeanneke zei

Het was fantastisch! Volgend jaar misschien een grotere kiehool, maatje sportzaal of dorpshuis afhuren?
Mooie foto's heb je gemaakt.
Groetjes,

Jeanneke.

Anoniem zei

Leuk verslag!

Een reactie posten